onsdag 15. desember 2010

Ny blogg - mine tanker

Jeg hiver meg utpå, og oppretter etter beste evne en blogg! 

Jeg ønsker å skrive om tema som angår meg, og alle andre som er involvert i opplæring i videregående skole.  Temaet entreprenørskap favner vidt og bredt, og er etter mitt syn helt uungåelig for oss som utdanner ungdom for fremtiden.  En spennende, krevende, omskiftelig, uoversiktelig og uforutsigbar fremtid.  Det er ingenting som tyder på at den teknologiske utviklingen og kravene til å orientere seg i kunnskapssamfunnet vil avta.  Krav og forventninger til livslang læring og fleksiblitet i samfunns- og arbeidsliv ser ut til å være kommet for å bli.  Da har vi ikke andre muligheter enn å ha en entreprenøriell innstilling til arbeidet vårt.  Gamle løsninger er ikke nødvendigvis de beste, men det kan også hende at det som er godt utprøvd fungerer best!

Skal vi ha som mål å ruste ungdommen for fremtiden på best mulig måte, må også vi som arbeider med denne målgruppen ha en fremtidsrettet, søkende, utadvendt og entreprenøriell holdning. 

Dette gjør at jeg ser det som viktig for meg å ha en mer aktiv tilnærming til temaet, og dele kunnskap med andre som på en eller annen måte blir berørt av bloggen.  Jeg ønsker gode innspill og ny kunnskap.  Jeg vil bli utfordet med nytt og annerledes tankegods og oppfatninger.  Jeg vil lære mest mulig om læring og ledelse i et entreprenørielt miljø, og holde meg faglig oppdatert.  Klarer jeg noe av dette har målet mitt med bloggen i aller høyeste grad blitt oppfylt!

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med bloggen Christine! Jeg gleder meg veldig til å følge med, og håper du får god respons på innleggene dine etterhvert. Det tar litt tid før folk oppdager en ny blogg, men nå har jeg reklamert på Twitter. :)

  SvarSlett
 2. Rett og slett en rosablogg Christine, morsomt:) Jeg er klar for å følge med jeg. Så skal jeg nok kommentere også, om jeg tror jeg har noe å fare med...

  Jeg gjør som Margreta over her, og slenger ut en reklame til på Twitter. Hils de andre fire!

  SvarSlett
 3. Takk! Føler en anelse forventningspress nå, men det er jo det som gjør det litt utfordrende.

  SvarSlett